Fb Banner

Om ons steentje bij te dragen in de strijd tegen armoede en ons sociaal restaurant te steunen, organiseert MIVAS in samenwerking met motortoerclub De Tramrijders en oldtimervereniging Royal Auto-Moto-Club Contich 1911 op zaterdag 14/09 een evenement ten voordele van ’t Hofke.

‘MIVAS on the Move’ combineert een motor- en oldtimertreffen met verschillende georganiseerde wandelingen, randanimatie en een hapje en een drankje. Alle opbrengsten gaan naar de werking van ’t Hofke.

Hieronder kan je alvast terugvinden wat er allemaal op het programma staat. Geen zorgen, er is voor ieder wat wils!

Tramrijders Cropped

Motortreffen

Motortoerclub De Tramrijders organiseert een motorrit die passeert aan het evenement. Het gaat om een rit van ongeveer 180km met twee stops, die zowel individueel met GPS, als begeleid kan worden gereden. 

Praktische info:

  • Inschrijvingen en vertrek: Café De Cruyk, Parochiestraat 17, 2240 Viersel
  • Rit op GPS vanaf 9u
  • Begeleide rit vertrekt om 10u
  • Prijs: €10, bijrijder €8
Oldtimerclub2

Oldtimerevent

Op het terrein van MIVAS (Plaslaar 41, 2500 Lier) stellen de leden van Royal Auto-Moto-Club Contich 1911 hun mooiste oldtimers te kijk. Deze club, die al sinds 1911 in verschillende hoedanigheden liefhebbers van het rollend erfgoed samenbrengt, zal je de ogen doen uitkijken. Wandel over de parking en de omliggende straatjes en bewonder de prachtige automobielen, motocycletten, vélomoteurs enzovoort.

Wandeling

Wandelingen

Voor de wandelliefhebbers worden er ook verschillende wandelingen ingericht. De meeste wandelingen vertrekken vanop MIVAS zelf, maar voor zij die graag vanuit de binnenstad vertrekken, wordt er ook een wandeling voorzien die vertrekt vanuit 't Hofke.

Praktische info:

  • Prijs: €5 (jongeren onder 16 gratis)
  • Wandelingen vanuit MIVAS, Plaslaar 41, 2500 Lier:
    • Wandeling 1,7km
    • Wandeling 5,3km (rolstoeltoegankelijk)
    • Wandeling 8,9km met rustpost in 't Hofke
    • De verschillende afstanden kunnen gecombineerd worden.
  • Wandeling vanuit 't Hofke, Kartuizersvest 55, 2500 Lier: 6,2km
  • Vertrek mogelijk van 8u tot 14u

Zowel bij MIVAS als in 't Hofke zal het natuurlijk ook mogelijk zijn om een hapje en een drankje te nuttigen.

En nog veel meer!

Naast de hoofdactiviteiten wordt ook een hoop randanimatie voorzien. Denk aan winkelstandjes, een tombola, hapjes en drankjes enzovoort. Kortom, voor ieder wat wils, zorg dus dat je er zeker bij bent!

’t Hofke, waar mensen samenkomen

‘t Hofke bestaat uit een sociaal restaurant en een sociale kruidenier. Sinds 2014 zijn wij een afdeling van MIVAS vzw in Lier. Het objectief van ‘t Hofke is armoedebestrijding en meer specifiek het emanciperen van mensen in armoede. Dit objectief trachten we op verschillende manieren te bereiken.

Een eerste pijler is het ondersteunen van het voedingsaanbod van mensen in armoede. Dit wil zeggen dat we mensen basisproducten en betaalbare gezonde voeding aanbieden. Met onze sociale kruidenier willen we een kwaliteitsvol en waardig alternatief bieden voor de klassieke noodhulp. In de winkel werken we met respect voor de menselijke waardigheid, door mensen in armoede te behandelen als klanten, en hen kwaliteit en keuzevrijheid aan te bieden. Een deel van de producten wordt gratis aangeboden, voor de meeste van de producten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Klanten worden doorverwezen door het OCMW. Wekelijks komen er 230 Lierse gezinnen langs om te winkelen.

In het sociaal restaurant is iedereen welkom, maar mensen die het financieel moeilijker hebben, betalen een lagere prijs. We zorgen dagelijks voor een gezond en divers aanbod. We werken volgens het solidariteitsprincipe. Mensen die het gewone tarief betalen financieren mee de goedkope maaltijden voor mensen in armoede. We zijn elke middag geopend van maandag tot vrijdag en ook ’s avonds op maandag, dinsdag en donderdag. ’s Middags komen er gemiddeld 60 personen eten, ’s avonds ligt dit tussen de 60 en 100. 75% hiervan betaald het sociaal tarief.

Naast het aanbieden van voeding willen we, net als de andere tewerkstellingsinitiatieven van MIVAS, een plaats zijn waar mensen zichzelf kunnen ontwikkelen en kansen tot ontplooiing krijgen. De meeste van onze medewerkers zijn vrijwilligers, dit zijn mensen die zich belangeloos en zonder vergoeding inzetten voor onze werking. Verder zijn er ook heel wat mensen die via allerlei trajecten bij ons ervaring opdoen om (opnieuw) een job te kunnen vinden op de reguliere arbeidsmarkt. Daarnaast zijn er vijf vaste medewerkers in dienst om de continuïteit van de werking te waarborgen.

Verder zijn we een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar mensen contacten opbouwen en hun netwerk kunnen verbreden. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd aan democratische prijzen.

Ook proberen we, samen met partnerorganisaties (straathoekwerk Lier, Ons Gedacht, Jeugdwelzijnswerk, Huis van het Kind, Mondiale werken regio Lier,…) armoede aan te pakken en signalen over de structurele oorzaken van armoede te verspreiden.

Om al deze activiteiten te blijven uitvoeren hebben we natuurlijk middelen nodig. Daar proberen we op allerlei manieren in te voorzien. Zo leveren we soep aan enkele scholen en de dienstencentra in Lier. We verzorgen ook regelmatig catering op maat aan bedrijven, scholen, organisaties. Daarnaast zijn we voor een groot deel afhankelijk van giften en sponsoring van organisaties en particulieren. Verder steunen we op de structurele subsidie die we krijgen van de stad Lier en zetten we in op occasionele subsidies.