MIVAS trekt volop de kaart van de circulaire economie, om op vlak van milieu-impact op een positieve manier te kunnen bijdragen aan de noodzakelijke verduurzaming van productie- en consumptieprocessen. Dit willen we doen door zowel voor de bio-cyclus (bio-composteerbare materialen) als de technische cyclus (hergebruik, recyclage en bio-based) op zoek te gaan naar nieuwe circulaire verpakkingssystemen in samenwerking met verschillende partijen : klanten, leveranciers, wetenschappers (Universiteit Antwerpen).

Circulair White

Innovatie ligt hiervoor aan de basis. Zo heeft MIVAS een nieuwe krimpmachine ontwikkeld die bio-composteerbare folies kan krimpen. Iets wat voordien niet mogelijk was door de impact van de hitte van een gewone krimptunnel op het materiaal. Hiervoor hebben we sinds april 2021 een octrooi in handen.   Ook worden de mogelijkheden tot het reinigen, controleren en opnieuw afvullen van herbruikbare verpakkingen geëxploreerd. Door de ervaring van MIVAS met strenge kwaliteitsnormen (ISO 22000 en BRCGS Global Standard for Food Safety) zijn we een ideale partner om dit soort opdrachten succesvol uit te voeren.

Reduceren.png

REDUCEREN

Met innovatieve technieken reduceren wij de hoeveelheid verpakkingsmateriaal tot een absoluut minimum.

RECYCLAAT

Recyclaat.png
Het maximaal inzetten van recyclaat waar dit haalbaar en veilig is, zodat we het gebruik van nieuw verpakkingsmateriaal beperken.
Hergebruik.png

HERGEBRUIK

Herbruikbare verpakkingen zijn de toekomst. Mivas wil hier ook een betrouwbare partner zijn in elke stap van dit proces.
Bio-Afbreekbaar.png

BIO-AFBREEKBAAR

Toewerken naar het sluiten van de keten van bio-composteerbare verpakkingen.

RECYCLAGE

Recyclage.png
Streven naar maximale recyclage, zowel voor onze interne afvalstroom als voor onze verpakkingsmaterialen en werken met monomaterialen waarvoor recyclagestromen bestaan
Duurzame-innovatie.png

DUURZAME INNOVATIE

Samen met onze klanten en partners gaan we op zoek naar de meest duurzame (people-planet-prosperity) verpakkingsoplossing voor elk product.

Interesse om samen met ons over dit vraagstuk na te denken, kennis uit te wisselen of te bekijken wat wij voor jou zouden kunnen betekenen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.